Vissa Ica-handlare plockar ut 30 miljoner kronor och mer än så i utdelning. Affärerna går utan överdrift lysande.

ANNONS

I fjol skördade Sveriges Ica-handlare nära 4 miljarder kronor i vinster efter en försäljning på cirka 114 miljarder kronor, uppger Dagens Nyheter och berättar med hänvisning till årsredovisningarna att vinsten i de största Ica-butikerna är uppemot 50 miljoner kronor.

Det gör att ägarna kan kvittera ut tiotals miljoner kronor i aktieutdelning, vilket uppges vara fallet med exempelvis Ica Maxi i Jönköping vars vinst blev 50,3 miljoner kronor enligt senaste bokslutet.

39,5 miljoner kronor rakt ner i fickan

Ica Maxis ägare i Jönköping kvitterade ut hela 39,5 miljoner kronor i utdelning, visar sammanställningen.

På Ica Maxi i Västra Frölunda, Göteborg, blev aktieutdelningen nästan 30,4 miljoner kronor och på Ica Maxi i Kungälv 27,5 miljoner kronor.

De största Ica-butikerna delar utdelning med Ica Sverige, som har preferensaktier i bolagen.

Ica Maxi Söderby i Haninge är den butik som enligt DN haft överlägset störst försäljning i den senaste årsredovisningen (+ 864 miljoner kronor). Marginalen uppges ligga lägre än i Jönköping, på 3,2 procent, men vinsten är ändå 28 miljoner kronor. Butiken ökade sin försäljning med omkring 90 miljoner, visar siffrorna.

DN listar vilka Ica-butiker som går bäst och delar ut mest till sina ägare. Med reservation för att det kan saknas någon enstaka butik i granskningen. För en del av Ica-företagen saknas även uppgifter om utdelning.

Kolla hur det går för din Ica-butik

I topp på listan över Ica-butiker som har högst vinst är alltså Ica Maxi i Jönköping med drygt 50 miljoner kronor i vinst.

Tvåa på listan är Ica Kvantum i Stockholm med en vinst på nära 43 miljoner kronor och trea är Ica Maxi i Nacka, som enligt DN:s kartläggning gjorde en vinst på knappt 41 miljoner kronor enligt senaste årsredovisningen.

ANNONS
ANNONS

I sammanställningen som DN gjort kan du se hur bra det går för din Ica-butik och hur hög utdelningen är till Ica-handlarna.

Du kan även se vilka Ica-butiker som har högst marginal.

Läs även: Så bra går Icas butiker – nya siffror [DagensPS.se] »