På tisdagsmorgonen meddelade TV4 att man nått en tillfällig lösning med Com Hem. Fram till och med 10 januari kommer Com Hem få sända kanalens program utan ersättning, framgår av ett pressmeddelande. Inget nytt avtal har tecknats.

ANNONS

Com Hem uppgav igår på sin Facebook-sida att företaget ”antagligen” skulle komma att släcka ner TV4-kanalerna i dag, tisdag. Anledningen är en konflikt där bolaget menar att TV4 inte vill delta i förhandlingar.

Tele2:s vd Anders Nilsson varnade redan i slutet av november för att Com Hem och Boxer skulle kunna vara tvungna att stänga ner TV-kanalerna på grund av brister i förhandlingarna mellan parterna, i en kommentar till Svenska Dagbladet. Tele2 äger de båda distributionsbolagen.

Under måndagseftermiddagen upprepade företaget farhågorna.

”I morgon 10 december kl. 23:59 kommer TV4-kanalerna och C More med stor sannolikhet att släckas för dig som är Com Hem-kund”, skriver bolaget på sin Facebooksida.

Företaget hävdar att Telia, vars köp av TV4-gruppen gick igenom förra månaden, har skjutit upp förhandlingar, vilket har gjort det omöjligt få till ett avtal. Man skriver även att Telia är det enda kanalbolag som skjutit upp förhandlingar.

”Det är viktigt att förstå att det här är en helt vanlig affärsförhandling som inte har något med Telias köp av TV4 att göra. Den här typen av förhandlingar sker regelbundet mellan oss och operatörerna. Det är mycket olyckligt att Com Hem hotar med att släcka våra kanaler som en del av sin opinionsbildning. De stora förlorarna i det spelet blir publiken”, sade TV4:s presschef Charlie Forsberg i en kommentar till Dagens Media förra veckan.

ANNONS
ANNONS

Com Hem menar att avtalet med TV4 är förlängt så långt som är möjligt, medan TV4 hävdar att de erbjudit företaget en möjlighet att förlänga avtalet ytterligare, skriver Aftonbladet.

LÄS MER: Bekräftat: EU godkänner Telia-köp [Dagens PS] >