Det går spikrakt uppåt för husdjursbolaget Swedencare. Med fyra bolagsförvärv i bagaget för 2020 och en uppgång med 250 procent på First North – öppnar bolaget upp för fler förvärv.

ANNONS

2020 var ett bra år för Swedencare. Bolaget köpte bland annat de amerikanska husdjursbolagen Stratford Pharma ceuticals och Animal Pharmaceuticals.

Fortsatt expansion

Swedencares vd Håkan Lagerberg ser nya möjligheter för fortsatt expansion under 2021, framför allt via e-handel och fortsatt på den den gigantiska amerikanska marknaden. De båda husdjursbolagen var strategiska köp.

”Stratford Parmaceuticals var något av ett drömförvärv i USA. Vi har försökt köpa bolaget två gånger tidigare men nu kom läget. Med både Stratford och Animal Pharmaceuticals kan vi nu komma åt 20 000 veterinärkliniker med Swedencares produkter, utöver deras redan egna starka försäljning,” säger Håkan Lagerberg till Di.

Målet är en omsättning på en halv miljard kronor – om tre år.

Under 2021 blickar Swedencare mot en ökad positionering inom e-handel, framför allt sedan köpet av e-handelsbolaget Holden2 i december i fjol, kan komma att stärka bolaget inom digital handel.

Nya förvärv

Bolaget har även nya förvärv i sikte.

”Vi har växt och ser att vi får uppskattning från aktiemarknaden, så vi kan vara beredda att titta på ytterligare större förvärv under 2021.”

Läs mer: Därför går aktierna djuriskt bra – köp!

ANNONS
ANNONS