Petter Stordalens hotellkoncern tappar omkring 200 miljoner norska kronor i månaden. Det är dock bättre siffror än konkurrenten Scandic Hotels som rasade över 70 procent i fjol.

ANNONS

Som Dagens PS rapporterat så har norska storbanken DNB säkrat en pant på över 5 miljarder norska kronor i Petter Stordalens Nordic Choice-koncern.

Det är tröga tider för den norske hotellkungen.

Nordic Choice Hotels koncernchef Torgeir Silseth har uppgett till norska Dagens Næringsliv att intäkterna i fjol rasade från 11,5 miljarder norska kronor till 6,5 miljarder kronor, skriver Di.

Tappar 200 miljoner i månaden 

Hotellkoncernen har inte släppt sitt bokslut för 2020 än, men Dagens Næringsliv uppskattar att kedjan tappar 200 miljoner norska kronor i månaden.

Även Stockholmslistade Scandic Hotels backar starkt. Samtidigt som likviditeten är nere på 1,4 miljarder kronor försöker bolaget hitta en lösning för att säkra mer likviditet.

ANNONS
ANNONS

Reducerar hyror

Scandic har lyckats reducera sina hyror med 900 miljoner kronor för 2020–2022, och Nordic Choice försöker hitta liknande lösningar.

Trots mörkret i den långa tunneln skymtar en ljusglimt.

Starkare siffror framöver

Scandics vd Jens Mathiesen tror på starkare siffror framöver.

”I fjol såg vi bara 6 procents beläggning i april och 8 procent i maj, men i juli hade vi mer än 50 procent i Norge och 40 procent i Sverige när vi öppnade upp samhället”, säger han och klargör:

”Utgångsläget är starkare nu, vi ligger inte på 6 procent utan på 18 procent och vi tror på en starkare juli än juli förra året.”

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Hotellkungen slår tillbaka: ”En teknikalitet”