Att det råder kompetensbrist i svensk it-sektor har varit allmänt känt de senaste åren, skriver Computer Sweden. Men på senare tid har arbetsgivarna växlat upp rejält för att locka de största talangerna.

ANNONS

Bland annat nämns företaget Consid som anammat den beprövade metoden med hittelön. Det gör också bolaget Cantemo som just nu erbjuder 75.000 kronor för den som hittar en senior utvecklare.

Men att vifta med pengar för att få in tips är inte det enda. Computer Sweden uppger bland annat att företaget Centric lockar konsulter utanför Stockholm med att anordna boende för den som är villig att flytta dit. Ett annat exempel är konsultbolaget HiQ Stockholm som utöver egen replokal och dojo erbjuder personalen en 360-graders altan mitt i city som står till förfogande för medarbetarnas privata fester på helgerna.

Men det kanske mest anmärkningsvärda exemplet i Computer Swedens artikel är företaget Cygni som låtit både provrörsbekfruktningar och ögonlaseroperationer förmånsbeskattas åt personalen. I företagets garage står också sju lyxbilar av elbilsmärket Tesla.

”Jag har själv haft Tesla i fyra år, sedan har det varit några till som skaffade. Vi har sett att om man har det som förmånsbil så blir det inte så mycket dyrare än en suv eller en Audi”, säger han.

MISSA INTE: IT-jätte ska locka talanger med fyra dagars arbetsvecka [DagensPS.se] >

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: Lyxjobbet: Res jorden runt med fet lön [DagensPS.se] >