Dagens PS

Hållbar logistik ska ge 1000 nya jobb

1000 nya jobb
Aktörerna bakom den hållbara gods- och logistiksatsningen Link40 i Mölnlycke. Till vänster i bild syns fastighetsmiljardären Erik Selin, Balders vd. (Foto: Pressbild)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 29 mars 2022Publicerad: 29 mars 2022

En mångmiljardsatsning på hållbar logistik i Mölnlycke väntas ge 1000 nya jobb, enligt ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är en stor gods- och logistikhubb, Link40, som ska etableras i Mölnlycke i Härryda kommun.

Bakom investeringen på omkring fyra miljarder kronor står fastighetsbolaget Balder och stads- och fastighetsutvecklingsbolaget Next Step Group och i potten ligger 1000 nya jobb, framgår det.

“Göteborg har utsetts till Sveriges bästa logistikregion mer än 20 år i rad och genom Link40 befäster vi positionen. Här ska vi erbjuda de bästa förutsättningarna för att utveckla det regionala näringslivet men också hela den svenska logistiksektorn”, säger Jacob Torell, vd Next Step Group, i en kommentar i pressmeddelandet.

Balders vd, fastighetsmiljardären Erik Selin, säger att företaget gläds åt att utveckla gods- och logistikhubben, som får en yta på cirka 45 hektar, jämförelsevis ett lika stort område som ungefär 80 fotbollsplaner.

Byggstart av gods- och logistikhubben, som beskrivs som ett nav och även är tänkt att fungera som pilottester för utsläppsfri godstrafik, är planerad till slutet av 2023. Förutsatt att etableringen får positivt planbesked senare i år.

Grundarna för Link40 har tecknat en avsiktsförklaring om sina planer med Business Region Göteborg och målet är att samla regionens aktörer inom näringsliv, akademi och transport för att ställa om till en mer hållbar gods- och logistikhantering regionalt, nationellt och globalt.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS