En mångmiljardsatsning på hållbar logistik i Mölnlycke väntas ge 1000 nya jobb, enligt ett pressmeddelande.

ANNONS

Det är en stor gods- och logistikhubb, Link40, som ska etableras i Mölnlycke i Härryda kommun.

Bakom investeringen på omkring fyra miljarder kronor står fastighetsbolaget Balder och stads- och fastighetsutvecklingsbolaget Next Step Group och i potten ligger 1000 nya jobb, framgår det.

”Göteborg har utsetts till Sveriges bästa logistikregion mer än 20 år i rad och genom Link40 befäster vi positionen. Här ska vi erbjuda de bästa förutsättningarna för att utveckla det regionala näringslivet men också hela den svenska logistiksektorn”, säger Jacob Torell, vd Next Step Group, i en kommentar i pressmeddelandet.

Balders vd, fastighetsmiljardären Erik Selin, säger att företaget gläds åt att utveckla gods- och logistikhubben, som får en yta på cirka 45 hektar, jämförelsevis ett lika stort område som ungefär 80 fotbollsplaner.

Byggstart av gods- och logistikhubben, som beskrivs som ett nav och även är tänkt att fungera som pilottester för utsläppsfri godstrafik, är planerad till slutet av 2023. Förutsatt att etableringen får positivt planbesked senare i år.

ANNONS
ANNONS

Grundarna för Link40 har tecknat en avsiktsförklaring om sina planer med Business Region Göteborg och målet är att samla regionens aktörer inom näringsliv, akademi och transport för att ställa om till en mer hållbar gods- och logistikhantering regionalt, nationellt och globalt.