Goldman Sachs vd David Solomon dj:ar och flyger privatjet mellan sina spelningar. Det retar dock upp aktieägare och styrelsemedlemmar på sistone.

ANNONS

Förutom vd och ordförande för investmentbanken Goldman Sachs så är David Solomon även dj vilket Dagens PS tidigare rapporterat om – där han flyger bolagets privatjet mellan spelningarna, skriver Business Insider.

Nu börjar dock både aktieägare och styrelsemedlemmar ifrågasätta hur mycket tid vd:n lägger ner på sitt sidospår som dj.

Frågat Goldman Sachs-anställda om hjälp

Solomon brukar spela på söndagar och ofta vid stora festivaler eller events som Lollapalooza. På sistone har han även frågat andra Goldman Sachs-anställda om hjälp med sitt dj-jobb, där kommunikationsavdelningen till exempel har skickat ut pressmeddelanden som gäller Solomons privata spelningar.

Nu ökar oron att David Solomon sätter sitt dj:ande före sin roll som vd. Så har det inte sett ut tidigare i investmentbankens 150-åriga historia, där vd:ar har hållit låga profiler som inte inkluderar privatjets. Men med Solomon vid styret sedan 2018 har den bilden förändrats markant.

Hittills har Goldmans chefer kunnat särskilja på Solomons sidospår och hans vd-roll men numera går de allt oftare ihop – vilket skapar konflikter.

ANNONS
ANNONS

Granskar alla privata inlägg

Ett speciellt sociala medier-team granskar numera alla inlägg på Solomons personliga Instagram-konto innan de går live för att se till att de har en passande vd-ton. Ibland redigeras även språket innan det publiceras på vd:ns personliga konton.

Läs även: Goldman Sachs sparkar hundratals – nedgång Wall Street [Dagens PS]