Dagens PS

Gekås utreder agentbolag efter skandalavslöjande

Gekås
Expressen har avslöjat att sömmerskor till svenska kändisars klädkollektioner inte kan leva på sin skamlöner – nu agerar Gekås. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 30 mars 2023Publicerad: 30 mars 2023

Expressen har avslöjat att sömmerskor till svenska kändisars klädkollektioner inte kan leva på sin skamlöner – nu agerar Gekås. Pernilla Wahlgren tycker dock att de ska “vara glada att de får en lön”.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Pernilla Wahlgrens, Glenn Strömbergs och Marie Serneholts kläder sys av sömmerskor med löner på fem kronor i timmen.

Kändisarnas klädkollektioner säljs på Gekås och är tillverkade av fabriksarbetare i Bangladesh som inte kan försörja sig på sina löner.

Enligt de utpekade agentföretagen, som tillhandahåller kändisarnas klädkollektioner, betalar deras fabriker mer än vad tidningen nu fått uppgift om.

Pernilla Wahlgren: Hoppas de är glada att de får lön och har jobb

Pernilla Wahlgren, som har uttalat sig i granskningen, är den kändis som under fjolåret sålde mest av alla. Hon sålde enligt Expressen kläder och accessoarer för 70 miljoner kronor förra året och hennes kommentar till avslöjandet om vad sömmerskorna tjänar i Bangladesh är:

“Jag hoppas att det här är människor som förhoppningsvis är glada att de får en lön och har ett arbete. Motsatsen är att de skulle ha det ännu värre”.

Gekås utreder nu saken och enligt vd Patrik Levin startade utredningen av de två redan nämnda agentbolagen redan efter tidningens första besök på Gekås.

“Vi kommer att jobba med våran Instruktion för leverantörer, IFL, som vi gjort tidigare och den ska följas. Det är den vägen vi måste gå”, säger Levin i artikeln.

Han tillägger att alla kan begå missta och måste få “chansen att kunna korrigera det beroende på hur stora och små de är”.

Läs även: Modeföretag “blundar för trakasserier mot kvinnor”

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS