Liberalerna och partiledaren Nyamko Sabuni vill profilera sig mer mot företagarfrågor. Då plockas Gasellvinnaren Maria Mattsson Mähl in i partistyrelsen.

ANNONS

Dagens Industri rapporterar om nyrekryteringen som ska profilera Liberalerna som ett näringslivsparti. Maria Mattsson Mähl är en av de personer som föreslås av valberedningen att ingå i den nya partistyrelsen.

”Det måste vara tydligt vad partiet vill och de frågor som ligger mig närmast är integration, arbetsmarknad, näringsliv och utbildning”, säger Maria Mattsson Mähl till Dagens Industri.

Maria Mattsson Mähl blev ifjol utsedd till Årets kvinnliga Gasell med sitt utbildnings- och matchningsföretag Alpha CE. Partiledaren Nyamko Sabuni och Maria Mattsson Mähl känner varandra ifrån det här företaget.

ANNONS
ANNONS

”Jag bad henne att sitta i min styrelse, när hon var på ÅF. Hon har ställt kritiska frågor och varit ifrågasättande och det har gjort mig till en bättre vd. Så när jag nu fått frågan att sitta i Liberalernas styrelse är det min tur att bidra”, säger Maria Mattsson Mähl till DI.