Dagens PS

Fem tips från "self-made" miljonärer

Miljonärer ger pengatips
Fem miljonärer delar med sig av sina bästa pengatips. (Foto: Pexels).
Gaithri Ribbarp
Gaithri Ribbarp
Uppdaterad: 22 mars 2024Publicerad: 22 mars 2024

Att vara en så kallad self made miljonär är nog något de flesta drömmer om, men vägen dit kan se väldigt annorlunda ut. Vill du ha lite hjälp på traven? Då ska du ta del av dessa tips.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I dagens samhälle pratar vi mycket om pengar och rikedom. För de flesta innebär det en ekonomisk trygghet, för andra status. Oavsett vilken anledning du drömmer om att bli rik, så är det något som är väldigt påtagligt i vårt samhälle i dag. Snygga bilar, dyra märkesväskor och resor till tropiska öar och så vidare.

Prioritera dig själv

Att arbeta hårt, i hopp om en befordran, eller att löneförhandla kan vara ett sätt att utöka din förmögenhet.

Ett annat sätt är att göra som till exempel entreprenören Joel Hellermark som grundade företaget “Sana Labs”. Sana Labs är en AI-baserad plattform som gjort utbildning tillgängligt för alla. Företaget är i dagsläget värderat till upp emot två miljarder dollar och har nu breddat sin verksamhet till andra sidan Atlanten.

En annan inspirerande miljonär är Jasmin McCall, hon arbetade tidigare som rekryterare hos Amazon, men saknade balans mellan jobb och privatliv. Därför bestämde hon sig för att ta saker i egna händer och grundade det amerikanska företaget “PayBump”, som hjälper individer att skapa och uppdatera CV:n beroende på vilken bransch de är i.

De kan även hjälpa till med att företagsnischa CV:et. Tack vare försäljning av digitala produkter, samt YouTube annonsering tjänar hon nu över 1 500 000 kronor i månaden, berättar hon för CNBC.

ANNONS

Senaste nytt

Sluta multitaska

Pengacoachen Bernadette Joy menar att hennes nyckel till framgång är att betala av alla skulder först – INNAN du börjar investera.

ANNONS

Vi människor är inte skapta för att multitaska och därför anser hon att det bästa och enklaste sättet är att fokusera på en sak i taget. Särskilt om du känner en stor stress kring din ekonomi.

Lita på dig själv

Innan Rachel Rodgers företag, “Hello Seven” hade dragit in 105 398 800 svenska kronor på ett år, trodde hon att hon helt enkelt inte kunde hantera pengar.

I dag är hon dock en av många självgjorde miljonärer. Hennes nyckel till framgång var att ändra mindset och även vara öppen till att lära sig mer. Hon menar på att för att vara “bra med pengar”, måste du även våga lita på dig själv.

Fokusera på tillväxt

I dagens samhälle är det mycket fokus på just sparande, men inte så mycket på att investera och att låta våra tillgångar växa. En före detta Wallstreet-handlare som blev miljonär vid 27-års ålder Vivan Tu, menar att en rik person investerar sina tillgångar.

Till exempel, istället för att köpa en flashig bil, investera i något där du kan få tillbaka dina investeringar mångdubbelt.

Bli bekväm med förändring

ANNONS

Var okej med att din första idé kanske inte är din bästa. Att blint följa ekorrhjulet är inte alltid nyckeln till framgång. Ibland måste du våga tänka utanför boxen för att växa och lära dig.

Misstag sker och det är inget nederlag. Snarare tvärt om. De flesta individer som är framgångsrika, och miljonärer, i dag har garanterat gjort många misstag längs med vägen som de lärt sig av.

Läs även: Detta är de största karriärsmissarna. Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Hej egenföretagare! Ekonomisk trygghet även för dig.

Vet du om att du som egenföretagare får värdefull rabatt på försäkringar och avtal som medlem i Unionen? Kontakta oss så berättar vi mer.

Läs mer
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS