Elon Musk tänker upphäva det permanenta ”dumma” förbudet av Donald Trump på Twitter om köpet av mediaplattformen fullföljs. 

ANNONS

Köpet av Twitter kan vara klart inom ett par månader och då tänker Elon Musk även ta tillfället i akt och låta förre presidenten Donald Trump komma tillbaka till plattformen, om han vill, uppger BBC.

Elon Musk vill upphäva det permanenta ”dumma” förbudet av Donald Trump

”Jag kommer upphäva det permanenta förbudet men jag äger inte Twitter än så det här är inte en sak som definitivt kommer att hända”, uppgav Teslagrundaren på ett event tidigare i veckan, skriver BBC. 

Samtidigt kallar Musk förbudet av Trump på Twitter för ”moraliskt fel och dumt”.

Att stänga av någon från Twitter borde enligt Musk vara något väldigt ovanligt, som när konton är knutna till bedrägerier. Han vill fortsatt ha en plattform där deltagarna kan föra debatter med varandra, uppger ABC News.

Trump har dock sagt att han inte tänker återgå till Twitter, även om hans konto blir återställt. Istället kommer Donald Trump fokusera på sin egen plattform Truth Social – som emellertid har haft många problem och blivit försenad med lanseringen.

”Jag går inte tillbaka till Twitter. Jag kommer att stanna på Truth,” uppgav Trump till Fox News förra månaden.

Han har dock inte kommenterat de nya uppgifterna om att han är välkommen tillbaka till Twitter.

ANNONS
ANNONS

Vill göra om plattformen

Samtidigt vill Elon Musk göra om Twitter, från att vara en vänsterorienterad plattform som ligger i San Francisco, vilket enligt Musk hindrar plattformen från att bygga förtroende i resten av USA och världen.

Twitter måste även vara mer transparent när bolaget utför åtgärder mot specifika konton, där man förklarar vad man gör och varför, menar Musk.

Läs även: Bill Gates om Twitteraffären: Begriper mig inte på dig, Musk? [Dagens PS]