De senaste veckorna har hälften av Twitters bästa annonsörer slutat annonsera på plattformen och Elon Musk har personligen ringt företagens vd:ar för att klaga.

ANNONS

Ett antal ledande reklambyråer och medieköpare säger, enligt en rapport från Media Matters, att nästan alla stora varumärken de representerar har slutat annonsera på Twitter, det rapporterar Business Insider.

Storbolag har slutat annonsera på Twitter

Som ett resultat av ”kontroverser” och ”varningar från medieköpare” har, enligt rapporten, hälften av Twitters 100 bästa annonsörer slutat annonsera på plattformen de senaste veckorna.

Listan av medieköpare som slutat annonsera på Twitter inkluderar storbolag som Coca-Cola, Kellogg’s och Meta.

Väldigt lite personal kvar på annonsavdelningen

En branschfigur har berättat för Financial Times att Elon Musk personligen ringt till vd:ar för att skälla ut dem, men hans handlingar har slagit tillbaka, rapporterar tidningen.

Enligt personer i branschen som talat med Financial Times finns väldigt lite personal kvar på Twitters annonsteam på grund av de massuppsägningar som gjorts.

Dessutom har Twitters annonssystem, enligt medieköpare, blivit buggigt, vilket gör det nästan omöjligt att lasera kampanjer.

Vill ta tillbaka Donals Trumps konto

Förra veckan uppmanade presidenten för medborgarrättsorganisationen NAACP, Derrick Johnson, annonsörer att sluta använda Twitter på grund av Elon Musks beslut att återupprätta USA:s förre president Donald Trumps konto.

”Alla annonsörer som fortfarande finansierar Twitter bör omedelbart pausa all reklam nu”, tweetade Derrick Johnson.

ANNONS
ANNONS

Han slog också mot Elon Musks användande av, vad han kallade för en skräpundersökning, för att avgöra om Donald Trump ska få återvända till Twitter.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Musk får stöd för sitt ledarskap i Twitter [Dagens PS]