Elon Musk slutar aldrig förvåna och säger nu att han hatar att vara chef för den amerikanska elbilsjätten och världssuccén Tesla.

ANNONS

Nu avslöjar Elon Musk under pågående rättsprocess om det kontroversiella köpet av SolarCity att han egentligen inte trivs i rollen som vd för Tesla, tvärtom: ”Jag hatar det snarare och skulle hellre ägna min tid åt design och teknik”, sade Elon Musk under domstolsförhandlingarna i USA på måndagen, rapporterar BBC News.

Teslas vd Elon Musk anklagas av aktieägarna för att ha satt sina egna intressen före företagets i samband med förvärvet av solpanelsföretaget SolarCity – en affär som endast gynnade honom själv och familjen, enligt anklagelserna.

Musk slår tillbaka mot anklagelserna

Musk beskylls för att ha pressat styrelseledamöterna i Tesla till köpet av SolarCity för 2,6 miljarder dollar.

Vid tidpunkten för affären var Musk redan delägare i SolarCity, som för övrigt grundades av Teslabossens kusiner.

Men Elon Musk hävdar att affären inte blev någon ekonomisk vinst, ”eftersom det var en ”aktie-för-aktie-transaktion”, där han ägde lika stor andel i Tesla när affären avhandlades.

Under rättegångens första dag – domstolsförhandlingen väntas pågå till den 23 juli – förnekade Musk att han skulle ha pressat övriga ledningen till affären.

Världens tredje rikaste person

Aktieägarna som väckt talan mot Teslachefen kräver att han återbetalar hela köpeskillingen på 2,6 miljarder dollar till Tesla, vilket i så fall skulle vara en av de största återbetalningskraven någonsin i en dom mot en enskild individ, enligt BBC som talat med en analytiker som konstaterar att investerare nu följer målet intensivt och utgången av det.

ANNONS
ANNONS

Elon Musk är världens tredje rikaste person och i skrivande stund god för 162,8 miljarder dollar, enligt tidskriften Forbes lista över världens rikaste personer i realtid.

Läs även: Elon Musk bor i uppfällbart hus på 37 kvadratmeter [Dagens PS]

Läs vidare: Starlink: Bredband från Elon Musk – till hela jorden [Dagens PS]