Elon Musk besökte Sverige förra veckan och är nu tillbaka i USA där han både testats positivt och negativt för covid-19-smitta. ”Något är extremt skumt”, twittrar serieentreprenören.

ANNONS

Efter vistelsen uppvisade Teslasgrundaren och SpaceX-chefen förkylningssymptom. Väl tillbaka i USA testade sig Elon Musk för corona.

I lördags landade Musk med ett privatjet på Skavsta flygplats. Techentreprenören körde sedan rakt iväg till en privat slottsfest, rapporterade Breakit.

Syftet med Musks Sverigevistelse är oklart, men på sin Twittersida har Elon Musk skrivit att han har covid-19-testat sig efter Sverigebesöket.

Smittad eller inte smittad? Det är frågan

Resultatet var dock oväntat. Techentreprenören uttrycker sin förvåning över resultaten och skriver på Twitter att något ”extremt skumt försiggår”.

Elon Musk gjorde nämligen fyra tester med samma maskin och samma sjuksyster. Två av testerna var positiva och de andra två negativa.

Om Elon Musk verkligen har fått coronaviruset är därför oklart men i nuläget uppvisar han allmänna förkylningssymptom.

Teslas vd och grundare har tidigare under året hamnat i blåsväder för sina utspel om coronaviruset. Han har bland annat sagt att paniken kring pandemin är ”korkad”.

ANNONS
ANNONS

Än så länge har Elon Musk inte uttalat sig om vare sig om Sverigebesöket och om vistelsen kan kopplas till hans eventuella coronasymptom.

Läs mer: Teslas okända tillgång – här skapas nya värden