Dagens PS

E-handeln är på Black Friday-nivåer

postnord
9 juni hanterade Postnord 760.000 paket, vilket är Black Friday-nivåer. (Foto: Postnord)
Finwire
Finwire
Uppdaterad: 10 juni 2020Publicerad: 10 juni 2020

E-handeln slår nya rekord. Igår 9 juni hanterade Postnord 760.000 paket, vilket är på samma nivå som under Black Friday-dagarna. En ny undersökning bekräftar de rekordhöga siffrorna.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I månadsrapporten e-barometern april uppgav 78 procent av konsumenterna att de hade e-handlat under april, vilket är den högsta siffran som någonsin uppmäts i e-barometern. Att konsumtionen online fortsätter att gå starkt bekräftas också i Postnords terminaler och logistiknät. Under det senaste dygnet har volymerna varit höga och de allra flesta försändelser, cirka 630.000 paket, är varor från företag till konsumenter.

“Det har generellt varit högre volymer under de senaste månaderna, men när vi når sådana här nivåer närmar vi oss volymer som vi normalt sett bara har under peak-perioden i slutet på året. Det som också är intressant är att hemleveranserna fortsätter vara många. Den ökning vi såg redan tidigare fortsätter alltså”, säger Peter Hesslin, chef för e-handel och logistik på Postnord Sverige.

Volymen på cirka 760.000 paket kan jämföras med att Postnord en vanlig dag hanterar omkring 550 000 paket, inklusive varubrev (mindre paket som skickas i brevflödet). De senaste veckorna har dock den dagliga nivån legat på närmare 650 000 paket.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS