E-handeln slår nya rekord. Igår 9 juni hanterade Postnord 760.000 paket, vilket är på samma nivå som under Black Friday-dagarna. En ny undersökning bekräftar de rekordhöga siffrorna.

ANNONS

I månadsrapporten e-barometern april uppgav 78 procent av konsumenterna att de hade e-handlat under april, vilket är den högsta siffran som någonsin uppmäts i e-barometern. Att konsumtionen online fortsätter att gå starkt bekräftas också i Postnords terminaler och logistiknät. Under det senaste dygnet har volymerna varit höga och de allra flesta försändelser, cirka 630.000 paket, är varor från företag till konsumenter.

”Det har generellt varit högre volymer under de senaste månaderna, men när vi når sådana här nivåer närmar vi oss volymer som vi normalt sett bara har under peak-perioden i slutet på året. Det som också är intressant är att hemleveranserna fortsätter vara många. Den ökning vi såg redan tidigare fortsätter alltså”, säger Peter Hesslin, chef för e-handel och logistik på Postnord Sverige.

Volymen på cirka 760.000 paket kan jämföras med att Postnord en vanlig dag hanterar omkring 550 000 paket, inklusive varubrev (mindre paket som skickas i brevflödet). De senaste veckorna har dock den dagliga nivån legat på närmare 650 000 paket.

ANNONS
ANNONS