Vd:n för nätbanken och nätmäklaren Avanza, Rikard Josefson, avslöjar nu att det förekommit droger på Avanza.

ANNONS

På onsdagen samlade han enligt Aftonbladet, som i går kväll gick ut med nyheten, alla anställda på nätbanken för att informera om att det tagits droger på kontoret i Stockholm.

Rikard Josefson ska också, enligt tidningen, ha lagt ut en video på den interna webben hos Avanza med uppgifter om att knarkhundar varit in på kontoret och spårat knarkgömmor. Denna video ska sedan ha tagit bort.

”Vi har undersökt våra lokaler och vi har dokumenterat att det förekommit droger på Avanza”, säger Rikard Josefson till AB och förklarar att det kan ha varit kokain som tagits på arbetsplatsen.

Nolltolerans mot droger

Han betonar att nätbanken har nolltolerans mot droger men att det inte är helt nytt att droger förekommer i finansbranschen.

Vidare säger Avanzas vd att 598 av de 600 på Avanza är ”helt oskyldiga” till det som nu hänt och att stämningen är tryckt efter händelsen.

Vid tidpunkten för artikelns publicering var det okänt, enligt Rikard Josefson, vilka som tagit droger men senare kom uppgifter om att samtliga medarbetare skulle drogtestas med fem procent av personalen inledningsvis.

Någon polisanmälan är inte gjord. Avanza har, enligt vd, för avsikt att hjälpa de berörda med rehabilitering.

ANNONS
ANNONS

Finansmannen Sven Hagströmer är största aktieägare i Avanza. Han säger till AB att företaget tänker ”gå till botten” med det som hänt utifrån sin strikta policy mot droger.

Läs även: Avanza-vd:n: ”Många är chockade och ledsna” [Dagens PS]

Läs mer: Avanza-rapport för tredje kvartalet skräller [Dagens PS]