Dagens PS

Utdömt Soundcloud kan räddas i sista stund

Eric Wahlforss och Alexander Ljung
Eric Wahlforss och Alexander Ljung
John Uggla
John Uggla
Uppdaterad: 31 juli 2017Publicerad: 31 juli 2017

Det skriver amerikanska Bloomberg som rapporterar att två riskkapitalbolaget är nära en affär om att sammanlagt köpa en majoritet av aktierna i svenskgrundade musiktjänsten Soundcloud.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Nyheten kommer efter den senaste tidens svarta rubriker om ett företag i kris, som DagensPS.se skrivit om tidigare. Tunga techsajten Techcrunch rapporterade bland annat om att det Berlinbaserade bolaget befann sig i akut pengabrist – ett konkursrykte som svenske medgrundaren Alexander Ljung dementerade kraftigt – och dessförinnan meddelade bolaget att man säger upp 170 anställda (40 procent av personalen) och stänger kontoren i London och San Fransisco.

Den eventuellt stundande affären skulle dock säkra Soundclouds fortsatta verksamhet över en ”överskådlig framtid”, skriver Bloomberg och hänvisar till källor med insyn. Uppgiftslämnarna, som vill vara anonyma, kunde dock inte avslöja hur mycket de påstådda affärerna skulle vara värda eller vilka riskkapitalfirmor det handlar om.

MISSA INTE: Avlivar konkursrykte: ”Galet mycket oväsen”  >

LÄS ÄVEN: Guldläge: Slår Spotify till nu?  >

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS