Efter att Viaplay och Telia helt kört fast i sina avtalsförhandlingar ser det mörkt ut för Telias kunder som inom kort kan komma att bli av med Viaplays kanalutbud, rapporterar Aftonbladet. 

ANNONS

Det var i augusti i år som Telia meddelade att de inlett en omförhandling med Viaplay Group kring det nuvarande avtalet som löper ut per den 30 september. Halvvägs in i september ser parterna dock inte ut att befinna sig nära en lösning.

Det kan i sämsta fall innebära att Telias abonnenter står utan streamingföretagets tjänster vid månadsskiftet. Hit hör tv-kanaler som TV3, TV6, TV8, TV10 liksom ett antal sporträttigheter till stora evenemang.

Ett nerköp för såväl sportintresserade som seriefantaster, om parterna inte lyckas komma överens i tid. Något som bekräftas av Irene Krohn, presschef på Telia.

”Det är naturligtvis tråkigt om vi skulle hamna där, men vi har en stark portfölj med attraktivt innehåll och vi kommer att informera våra kunder så snart som möjligt om vad det här innebär”, säger hon till Aftonbladet. 

Vill ha mer innehåll

Viaplay kommenterar i sin tur förhandlingarna med att Telia vill ha mer, men betala mindre.

”Faktum kvartstår att Telia vill betala mindre än de vill göra i dag. Eller om man ska vara fullständigt korrekt: De vill betala samma summa som de gör i dag, men vill ha mer innehåll och fler rättigheter, säger Roberta Alenius, kommunikationschef på Viaplay Group.

Någon indikation på att förhandlingarna ska återupptas finns i nuläget inte.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Elon Musk hot mot Ericsson och Telia är nu ett faktum [Dagens PS]

Läs även: Google förlorar tvist med EU [Dagens PS]