Dagens PS

Disney dumpar linjär-tv? Fått bud på 100 miljarder

Disney dumpar linjär-tv? Fått bud på 100 miljarder
Linjär-tv-bolagen är en black om foten för Disney, och snart kan det vara fullt fokus på streaming från Musse Pigg-bolaget. Foto: Pixabay/Alexa
Mia Jacobs
Mia Jacobs
Uppdaterad: 16 sep. 2023Publicerad: 15 sep. 2023

Disney kan vara på väg att göra sig av med linjär-tv-tillgångarna och helt satsa på streaming. Mediamogulen Byron Allen har lagt ett bud som kan vara svårt att motstå för det krisande bolaget.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Disney har fått ett bud som kan vara omöjligt att motstå.

Rykten om jättebud

Bland annat nyhetsbyrån Reuters rapporterar att mediemogulen Byron Allen har lagt ett bud på 10 miljarder dollar (drygt 111 miljarder kronor) på Disney-ägda ABC, FX och National Geographics kabel-tv-kanaler.

Reuters uppger också att en talesperson för Byron Allen säger att bolaget haft samtal om en försäljning av ABC till den regionala tv-operatören Nexstar.

Turbulent år för Disney

Disney har haft ett kaosartat år, där man sparkat vd:n Bob Chapek och tagit tillbaka legendaren Bob Iger i ledningsposition, något Dagens PS tidigare rapporterat om.

I somras sade Bob Iger att det var dags för Disney att göra sig av med en del av de traditionella tv-tillgångarna, som har tagit stryk av att konsumenterna mer och mer går över till streamingkällor.

“Strategiska alternativ”

ANNONS

En talesperson för bolaget säger enligt Reuters att bolaget visserligen är “öppet för strategiska alternativ för linjärsidan”, men att man inte fattat beslut om försäljning av vare sig ABC eller andra tillgångar.

Källor inom ABC säger till CNN att man efter Bob Igers uttalande i somras ser det som oundvikligt att nyhetskanalen ryker.

Vill du läsa mer nyheter om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs även: Publiken sviker bio – men Disney regerar (Dagens PS)

Läs även: Disneys dilemma: Hur attraherar vi Generation Z? (Dagens PS)

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Mia Jacobs
Mia Jacobs

Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.

Mia Jacobs
Mia Jacobs

Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.

ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS