Dagens PS

Gråtande vd säger att han älskar personalen han sagt upp

Braden Wallake, vd för en amerikansk marknadsföringsbyrå, skrev ett inlägg på Linkedin om att säga upp personal. Han avslutade sitt inlägg med en tårfylld selfie.
Braden Wallake, vd för en amerikansk marknadsföringsbyrå, skrev ett inlägg på Linkedin om att säga upp personal. Han avslutade sitt inlägg med en tårfylld selfie. (Foto: Pexels)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 12 aug. 2022Publicerad: 12 aug. 2022

Braden Wallake, vd på den amerikanska marknadsföringsbyrån Hypersocial, kallar sig för den gråtande vd:n efter att hans tårfyllda inlägg på Linkedin blivit viralt.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Hypersocial fokuserar på Linkedins marknadsföring och på uppsökande strategier. Det är ett litet bolag som nu, efter att två har sagts upp, har 15 anställda. Bolagets vd Braden Wallake är en slags influencer med 30 000 följare på Linkedin, det rapporterar Bloomberg.

Braden Wallake skrev ett inlägg på Linkedin om att säga upp personal. Han avslutade sitt inlägg med en tårfylld selfie. Inlägget blev viralt och han kallar sig nu för den gråtande vd:n.

Kommentarer både hissar och dissar

I inlägget skrev Braden Wallake att han älskar sina anställda och erkände att det var hans egna beslut som ledde till uppsägningarna, samt att för honom var att säga upp personal det svåraste han någonsin gjort. Hans ursprungliga inlägg har över 30 000 likes och 5 300 kommentarer.

“Dagar som i dag önskar jag att jag var en företagsägare som bara var pengadriven och som inte brydde sig om vem han skadar på vägen” skriver  Braden Wallake, 32 i inlägget, och tillägger: “Men det är jag inte”.

I vissa kommentarer kritiseras hans inlägg, det kallas ett PR-trick och en del menar att han fiskar efter sympati. Andra uttryckte sitt stöd i sina kommentarer.

Får många privata meddelanden

“Det har varit mycket motreaktioner, men det har också funnits mycket stöd”, säger Braden Wallake till Bloomberg.

ANNONS

“Vad ingen ser är alla privata meddelanden som det här har startat, från vd:ar som tar kontakt och säger att de är i en liknande situation. Och det är det som är viktigt för mig”, fortsätter han till Bloomberg.

Vill hjälpa människor som söker jobb

För att försöka dämpa den debatt som hans inlägg har startat skrev han i går ett inlägg om att hjälpa människor som behöver ett jobb.

“Vad jag vill göra nu är att försöka förbättra av den här situationen och starta en tråd för människor som söker arbete”, skrev han på Linkedin. Han skrev också att hans intention inte var att inlägget om att säga upp personal skulle handla om honom och att han är ledsen över att det har framstått så.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Lägre bonus och färre jobb på Wall Street

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
Hej egenföretagare! Ekonomisk trygghet även för dig.

Vet du om att du som egenföretagare får värdefull rabatt på försäkringar och avtal som medlem i Unionen? Kontakta oss så berättar vi mer.

Läs mer
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS