I ett pressmeddelande kommenterar statsminister Stefan Löfven (S) avslöjandena kring outsourcningen it-driften på Transportstyrelsen.

ANNONS

”Det är ett haveri som skett på Transportstyrelsen. Regeringen har därför bytt ut ledningen för myndigheten och säkerställt att berörda myndigheter har vidtagit åtgärder för att begränsa skadeverkningarna”, skriver han enligt Dagens Nyheter och berättar att han på måndagseftermiddagen kommer att hålla presskonferens tillsammans med Jonas Bjelfvenstam, generaldirektör på Transportstyrelsen, Anders Thornberg, generaldirektör på Säkerhetspolisen och Micael Bydén, överbefälhavare på Försvarsmakten.

Och det är på tiden, anser statsvetaren Jonas Hinnfors som är professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet. Fortsatt tystnad skulle vara kontraproduktivt, säger han till Ekot enligt Omni.

”Tillslut kommer en punkt när statsministern har en anledning att ge sin bild av vad som har skett och ta ledningen för hur den fortsatta bilden av det här skall hanteras.”

Anna Kingberg Batra (M) passar på att ge en rejäl känga till Stefan Löfven, inför dagens presskonferens. I ett inlägg på Facebook menar moderatledaren att statsministern flyr ansvaret och försöker skylla ifrån sig genom att använda ordet ”haveri”.

”Men med att använda ordet ’haveri’ för statsministern tankarna till någon maskin som går sönder eller olycka som inträffat, utanför hans kontroll. Och det är det inte tal om här”, skriver hon, enligt DN.

ANNONS
ANNONS

MISSA INTE: Löfvens parti bakom lyxbostadsrätter [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: 20-åring förbluffad – står skriven hos Löfven [DagensPS.se] >