Finansminister Magdalena Andersson (S) lämnade under tisdagsförmiddagen beskedet att vården får sju nya miljarder kronor.

ANNONS

Enligt Andersson ska inte brist på pengar hindra att smittspridningen av covid-19 begränsas i Sverige.

Därför skjuter staten till ytterligare sju miljarder kronor till vården, meddelade finansminister på en presskonferens tidigare i dag.

Biträdande finansminister Åsa Lindhagen (MP) medverkade på presskonferensen och presenterade de förlängda stöden för olika personer, det vill säga olika ersättningar som nu förlängs till och med den sista juni, skriver SvD.

”Vi kopplar de här stöden till vaccinationsmålet, det vill säga vi förlänger stöden så länge som vaccinationsmålet inte är uppnått”, förklarade Lindhagen, enligt tidningen som uppger att det i första hand handlar om ersättning för karensavdraget vid sjukdom.

Där utöver förlängs även stödet för vissa riskgrupper, plus den så kallade smittbärarpenningen.

Regeringen skjuter även till ytterligare 1 miljard kronor till fler vaccinköp och 700 miljoner kronor till svenska regioner och kommuner för vaccineringsarbetet, uppgav socialminister Lena Hallengren (S), som även hon medverkade på presskonferensen, skriver Svenska Dagbladet.

Regeringen satsar ytterligare 1,65 miljarder kronor till testning och smittspårning, framgår det vidare.

ANNONS
ANNONS

”Det ska inte vara pengar som står i vägen för att man ska få adekvat vård eller inte kunna smittspåra”, sade Magdalena Andersson.

Läs även: Nya krisstöd till kultur och idrott [DagensPS.se] »