Dagens PS läsare vill avsätta SD-toppen

Uppdaterad: 11 nov. 2021Publicerad: 24 maj 2019
ps-barometern-avsätta-sd
PS-BAROMETERN – här sammanställer vi svaren från Dagens Fråga. Vad tycker läsarna egentligen om nyhetsveckan som gått? (Foto: TT)

PS-BAROMETERN – här sammanställer vi svaren från Dagens Fråga. Vad tycker läsarna egentligen om nyhetsveckan som gått?

ANNONS
ANNONS

Veckan har innehållit en hel del intressanta ämnen i nyhetsrapporteringen, och i skrivande stund har 1.950 av Dagens PS läsare valt att avlägga en röst i våra dagliga frågor.

Måndagens fråga var en riktig vattendelare. Vi frågade er läsare om SD-toppen Peter Lundgren kunde sitta kvar på sin post efter anklagelserna om sexuellt ofredande. Två av tre läsare svarade bestämt nej, eller var tveksamma.

Tisdagens frågeställning var “Är Ikea förlorat utan Ingvar?” och i det något förvånande resultatet vann alternativet nej med 60 procent av rösterna. Läsarna värderar kanske inte Ingvar Kamprads personliga ledarskap lika mycket som det företag han skapade och den företagskultur han lämnat efter sig – och ofta kan ju det vara ett bättre mått på hur bra en ledare varit.

I onsdags var Lars Adaktusson på tapeten. Med anledning av staten Alabamas nya abortlagar så granskade DN de svenska ledamöterna i EU – och fann att Adaktusson hade röstat emot fri abort 22 gånger. Vi frågade er läsare om det var bra eller dåligt gjort, och här var det tydligt att läsarna inte gillade Adaktussons agerande. Må hända att hans resonemang om riktlinjer och tradition kändes omodernt för många läsare, och därför blev utfallet i omröstningen så tydligt.

Under torsdagen rapporteras det i media om en ny sajt som lämnar ut personuppgifter. Vi frågade om sådana sajter borde vara lagliga, och ni svarade med en överväldigande majoritet nej. I tider med GDPR och rädsla för cyberattacker är det nog många som är måna om sin säkerhet på internet – och sajter som tillhandahåller de här tjänsterna är inte välkomna.

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS