Efter tabben har chefen tvingats pudla, men historien slutar inte där.

ANNONS

Skyddsombudet på den sörmländska myndigheten, där två medarbetare kritiserades, anser att chefen uppträtt på ett sätt som kan uppfattas både som hotfullt och kränkande mot de båda medarbetarna.

Skyddsombudet har anmält det inträffade till Arbetsmiljöverket och kräver att en utredning görs om arbetsgivaren uppfyller arbetsmiljölagen, uppger SVT Nyheter.

Så här skrev chefen på myndigheten, enligt SVT-artikeln, i det interna dokumentet i mejlet som alltså inte var ämnet för samtliga i arbetsgruppen men som ändå råkade gå ut till alla:

”Det kanske kan vara bättre att hantera läget genom att förtydliga anställningsavtalet för XX och avbryta YY:s anställning i förtid”.

När chefen insåg missen fick samtliga medarbetare information om att det skett ett felutskick av ett mejl. Men skadan var då redan skedd, konstaterar skyddsombudet, även om chefen efteråt bett om ursäkt.

ANNONS
ANNONS

De två medarbetarna har erbjudits stödsamtal och cheferna på myndigheten har fått en påminnelse om vilka riktlinjer som gäller för individärenden – att dessa inte mejlas ut utan diskuteras muntligt, framgår det.