”Det är hårresande”, säger en av grundarna till det nu konkursade företaget till Di Digital.

ANNONS

I tre års tid har svenska Accumulate processat i domstol mot storbankernas bank-id och krävt över 6 miljarder i skadestånd.

Stämningen har gällt patentintrång, sekretessbrott och stöld av företagshemligheter, framgår det.

Men i juni kom domen. Och storbankerna vann. Patent- och marknadsdomstolen vid Stockholms tingsrätt ogillade samtliga anklagelser mot bank-id, BID, och Accumulate krävdes i stället på båda parters rättegångskostnader: 13,7 miljoner kronor, berättar Di Digital som uppger att summan av kardemumman blev att Accumulate begärde sig självt i konkurs.

Felaktigheter och misstag i domen

”Den här domen är full av felaktigheter och tekniska misstag. Det finns bevis över att BID tydligt är inne på en annan teknisk väg, men ändrar sig efter att de sett vår lösning. Jag tycker det är hårresande och en katastrof för innovationskraften i Sverige om stora företag i praktiken ska kunna spionera på små bolag utan påföljder”, säger Stefan Hultberg till tidningen.

Hultberg är tillsammans med investerarnätverket Blasieholmen Investment Group, finansmannen Carl Palmstierna och Mats Jansson största ägare i Accumulate.

Företaget har överklagat domen i patent- och marknadsdomstolen vid Stockholms tingsrätt till högre instans vid Svea hovrätt.

Det skedde före konkursen.

ANNONS
ANNONS

Nu återstår att se om bolaget får prövningstillstånd och därmed kan fortsätta striden mot bankjättarna populära bank-id.

Läs även: Efter domen kring bank-id – nu hotas de av konkurs [DagensPS.se] »