Det här uppger Breakit.

ANNONS

Enligt sajten har Isabella Löwengrip och hennes medgrundare Pingis Hadenius som ambition att omsätta över 1 miljard kronor inom fem år.

Som ett led i det pågår jakten på delägare och till sin hjälp har duon tagit investmentbanken Carnegie.

Löwengrip Care and Color, LCC, har med hjälp av Isabella Löwengrips succéblogg fått stor framgång både i Sverige och internationellt och enligt Breakit väntas omsättningen i år öka med nästan 60 procent till 55 miljoner kronor. Rörelseresultatet uppskattas bli omkring 10 miljoner kronor.

Nu söker LCC en strategisk partner till bolaget, skriver Breakit. Sajten hänvisar till källor som gör gällande att bolaget värderas till mellan 300 och 400 miljoner kronor.

Men det är oklart hur stor del av bolaget som kan bli aktuellt för en försäljning, och bedömningen är att en partner inte nöjer sig med mindre än 30 procents ägande av bolaget – då skulle det inbringa runt 100 miljoner kronor till Isabella Löwengrip och hennes medgrundare Pingis Hadenius, enligt artikeln.

ANNONS
ANNONS

Duon skulle alltså få dela på den summan – med reservation för att affären även kan ske genom en nyemission, vilket innebär att bolaget då tillförs pengar och inte de båda entreprenörerna privat.

”Om vi ska sälja ska det vara till rätt parter och för rätt värdering. Annars väntar vi, ingen stress”, säger Isabella Löwengrip till Breakit och avslöjar att en dialog förs med ett internationellt bolag.