Riskerar böter på upp till fem procent av försäljningen.

ANNONS

En åklagare i Frankrike utreder om Apple medvetet har förkortat livslängden för äldre telefonmodeller.

Bakgrunden till åklagarens agerande är att en konsumentorganisation anmält Apple efter avslöjandet om att visa Iphonetelefoner blivit långsammare efter systemuppdateringar, rapporterar SVT Nyheter och uppger att i Frankrike riskerar företag som beter sig på det här sättet för att öka efterfrågan böter på upp till fem procent av den årliga försäljningen.

Apple har erkänt att man ”jämnar ut toppar” i processhastigheten, som it-jätten uttryckt det, för att undvika att telefoner plötsligt stängs av; det har resulterat i flera stämningar mot det amerikanska företaget på hemmaplan i USA.

Den senaste raden av stämningar mot Apple till följd av skandalen kommer från advokatfirman Hagens Berman, som lämnat in sin stämningsansökan med krav på skadeståndsersättning till en distriktsdomstol i Kalifornien, enligt Finwire, som hänvisar till AppleInsider.

ANNONS
ANNONS

Hagens har tidigare framgångsrikt anklagat Apple för prismanipulation av e-böcker. Apple blev kvitt det problemet först efter att man gått med på att betala 450 miljoner dollar i en förlikning, framgår det av telegrammet.