Amazon kommer ge större flexibilitet till de anställda att arbeta hemifrån när bolaget öppnar sina kontor nästa år. Det blir upp till cheferna att avgöra hur många dagar de anställda behöver komma in till kontoret.

ANNONS

E-jätten öppnar åter upp sina kontor nästa år och då blir det upp till de lokala cheferna att avgöra om de anställda kan stanna hemma och jobba eller behöver komma in till kontoret ibland.

Det klargjorde vd:n Andy Jassy under måndagen, skriver CNBC.

Flexibla arbetsdagar

Enligt honom handlar den nya modellen om flexibilitet.

”Det kommer finnas team som jobbar mestadels hemifrån, medan andra kombinerar hemarbete och kontoret, samtidigt som vissa anser att kunderna får bästa service om teamet är samlat på kontoret. Vi bestämmer inte hur många eller vilka dagar det gäller, utan det är upp till cheferna och deras team att bestämma på egen hand”.

Därmed dumpar Andy Jassy sin tidigare linje att kontorsanställda från och med 3 januari ska vara på kontoret tre dagar i veckan och kan stanna hemma två dagar.

Olika behov

Enligt honom har Amazon dragit slutsatsen att olika anställda har olika behov i ett bolag som har 1,3 miljoner anställa med hundratusentals i kontorsroller.

I den nya öppningen ingår även att kontorsanställda ska kunna arbeta upp till en månad någon annanstans i samma land där de är anställda.

ANNONS
ANNONS

Andra techjättar följer i samma fotspår.

Microsoft, Google, Twitter och Facebook har samtliga gett större frihet till sina anställda framöver att styra själva över sina arbetsplatser.

Läs även: Amazon lanserar knähög hemrobot [Dagens PS]