Nu kan de som handlar från Amazon i Kalifornien få sina paket hemlevererade till sina egna tomter med hjälp av drönare.

ANNONS

E-handelsjätten meddelade under måndagen att de kommer att börja använda sig av flygande leveransdrönare för att skicka ut sina paket. Drönarna ska först testas i en period i Lockeford, Kalifornien. 

Den nya leveranstjänsten har döpts till Amazon Prime Air. Amazon har utvecklat drönarna i flera år, och fick klartecken från luftfartsmyndigheten Federal Aviation Administration (FAA) 2020.  

Innovativ leveransmetod

Amazon samarbetade med FAA för att göra den nya leveranstjänsten möjlig. Man inkluderade dessutom lokala tjänstemän i processen. 

“Invånare i Lockford kommer snart ha tillgång till en av världens mest innovativa leveranstjänster”, skriver tjänstemannen Heath Flora i ett pressmeddelande. “Det är spännande att Amazon kommer att lyssna på den feedback som invånarna kan ge.”

Utrustade med säkerhetssystem

Drönarna är tänkta att kunna flyga till en specifikt utvald plats, stiga ner strax ovanför kundens tomt och sedan släppa paketet från en säker höjd för att sedan ge sig iväg igen.

Amazons nya drönare ska vara utrustade med säkerhetssystem som gör att de kan hålla sig undan människor, djur, träd, och annat som kan tänkas störa tekniken.  

ANNONS
ANNONS

Läs hela artikeln på CNET. 

Läs mer: Amazon gör sin första förlust på sju år