Advokat Carl-Johan Malmberg åberopar jäv som grund för prövningstillstånd i Högsta domstolen. Representanter för finansdepartementet ska ha sökt upp hovrättens ledamöter för att påverka målet i Allrahärvan.

ANNONS

Carl-Johan Malmberg vid Lex Advokatbyrå lämnade under söndagen in en komplettering till överklagandet av hovrättens fällande dom i härvan kring  PPM-bolaget Allra, som även kallas Allrahärvan, skriver Di.

”Uppgifterna är bl.a. att representanter för Finansdepartementet under målet i hovrätten ska ha tagit direkta personliga kontakter med hovrättens ledamöter i målet i syfte att påverka hovrättens dom i det aktuella målet”, skriver Carl-Johan Malmberg till Högsta domstolen.

Hemlig källa

De nya uppgifterna kommer från en hemlig källa, enligt advokaten.

”Jag är bekant med vederbörande och har haft anledning att träffa den här personen i professionella sammanhang sedan lång tid tillbaka och har ett obrutet förtroende för hen. Jag har också anledning att tro att vederbörande har tillgång till sådan information som hen säger sig ha, så trovärdigheten i uppgiftslämnandet är mycket högt”, säger Carl-Johan Malmberg till Di.

Påståendet backas vidare upp av ytterligare en advokat, Marcus Johansson vid byrån Gernandt & Danielsson, som är Allra Pensions ombud, och säger sig ha träffat den hemliga källan.

ANNONS
ANNONS

Carl-Johan Malmberg säger vidare att ledamöterna i Högsta domstolen ”har fått samma information som vi har fått”.

Läs även: Allra-toppens första kommentar: ”Känns bra” [Dagens PS]