24-åring: Så blir jag miljonär på extraknäck

Uppdaterad: 09 juni 2022Publicerad: 09 juni 2022
miljonär
Shannon Smith, 24, jobbar bara två timmar om dagen men drar in motsvarande nästan en miljon kronor om året. (Foto: Skärmdump från Youtube)

Hon jobbar bara två timmar om dagen på sidan om och drar in motsvarande 78 000 kronor i månaden – på lite sikt blir hon miljonär.

ANNONS
ANNONS

Nu avslöjar den unga kvinnan, Shannon Smith som hon heter, på CNBC sitt framgångsrecept för andra som vill bli miljonär utan att jobba ihjäl sig.

För de flesta är det nog en dröm – men den är fullt möjlig att förverkliga, framhåller den 24-åriga affärskvinnan.

Tidigare har hon jobbat som servitris och även fitness-coach. Men inget av jobben var särskilt lönsamma – trots många timmars arbete och hårt slit.

I juli 2021 bestämde sig Shannon Smith utifrån den entreprenörserfarenhet hon redan besatt för att satsa på välståndsbyggande marknadsföring på TikTok och Instagram.

Redan i oktober förra året hade hon över 40 000 följare på sitt TikTok-konto. I dag har antalet växt till 109 100 följare.

Affärerna på TikTok fick rivstart

Hon konstaterade snabbt att hon tjänade runt 8 000 kronor – cirka 78 500 kronor – varje månad i provision på affiliate-inlägg, det vill säga där annonsörer sprider sitt innehåll och genererar pengar passivt till innehavaren av användarkontot.

Shannon Smith drar alltså in nästan en miljon kronor om året på sitt extraknäck.

Hon förklarar i CNBC-artikeln att hon arbetat målmedvetet under lång tid för att få snurr på sin business. Det faktum att hon nu bara behöver jobba ett par timmar om dagen ser hon som ett kvitto på att satsningen är rätt.

Till andra som funderar på göra något liknande är hennes råd att automatisera mycket av processen kring företagsverksamheten på de egna sociala medierna.

Samtidigt som det sparar tid rinner pengarna in, konstaterar hon.

“För att få en passiv inkomst måste du erbjuda en produkt som inte kräver så mycket energi för att skapa och leverera produkten”, slår 24-åringen fast och berättar att kunder automatiskt läggs till i hennes e-postlista och introduceras till olika erbjudanden om produkter utan att hon själv behöver göra någonting.

ANNONS
ANNONS

Kopiera redan vinnande koncept om du vill bli miljonär

Ibland kan presumtiva kunder behöva kontaktas, säger hon, för att övertygas att köpa en vara.

Hennes tips är också att inte försöka uppfinna hjulet på nytt – “nyckeln till att bli viral och få din publik att växa är att studera vad som fungerar för andra”, förklarar Shannon Smith på CNBC.

Vidare tipsar hon dig om att hålla koll på vad det snackas om bland vänner och bekanta och möta behoven affärsmässigt.

Se även till att innehållet på dina sociala mediekonton är tilltalande estetiskt, jämför gärna med andra och gör ditt jobb bättre, är rekommendationen.

Lös problem som uppstår direkt, visa på engagemang och ha kontakt med dina kunder – och glöm inte att interagera och svara på frågor och kommentarer.

Sist men inte minst – var selektiv med vilka produkter som får tillåtelse att marknadsföras på dina sociala mediekanaler.

“Jag googlar alltid recensioner för de affiliate-program jag tittar på innan jag bestämmer mig för att marknadsföra dem. Jag vill se till att det är allmänt omtyckta produkter.”

Läs även: Succékvinnans recept på framgång

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.