Trots en brakförlust delar svenska Youtube-stjärnan Felix ”Pewdiepie” Kjellberg ut 180 miljoner kronor till sig själv.

ANNONS

Nettoomsättningen i det svenska bolaget Pewdie holdings AB fortsatta nedåt 2021, samma trend som 2020, enligt Breakit som kikat närmare på bokslutet.

Företaget gör en ovanlig nedskrivning på 434,5 miljoner kronor, men varför det sker framgår inte av årsredovisningen, enligt tidningen som däremot konstaterar att nedskrivningen gör att bolaget går back 327 miljoner kronor.

Bokslutet visar att förändringar skett i företaget under fjolåret, både ett förvärv och en avyttring, och siffrorna avslöjar även att Felix Kjellberg trots brakförlusten ger sig själv 180 miljoner kronor i utdelning.

Oklart hur rik Felix ”Pewdiepie” Kjellberg är

Hur mycket Pewdiepie tjänat under mer än tio år som stjärna på Youtube är svårt att få grepp om, men det torde inte gå någon nöd på honom.

Breakit konstaterar också att hans bolag hade 160 miljoner kronor i kassan vid årsskiftet.

Samtidigt görs en brasklapp om att det är svårt att få en klar bild av hur Felix Kjellbergs imperium som han byggt upp internationellt går i sin helhet, det framgår inte i bokslutet från Pewdie holdings, konstaterar Breakit som uppger att bolagets omsättning alltså även minskade under pandemiåret 2020 från 207 miljoner året före till 172 miljoner kronor.

Då, 2020, ökade Pewdie holdings dock vinsten med omkring 1 miljoner kronor till 125 miljoner kronor, enligt artikeln.

ANNONS
ANNONS

Missa inte: Nu är ”Pewdiepie” god för 455 miljoner kronor [Dagens PS]

Läs vidare: Så många miljoner drar han in på Youtube [Dagens PS]

Läs även: Chocken från Youtubes största stjärna [Dagens PS]