Spel, sprit och droger väljs bort av allt fler investerare. En börshandlad fond fokuserar dock på just de sakerna – ETF:en BAD. 

ANNONS

Listed Funds Trust lanserade under onsdagen den börshandlade fonden BAD ETF – som fokuserar på bolag som gör sina största vinster från alkohol, cannabis, kasinon och spelande samt utvecklar farmaceutiska produkter.

I en värld där investerare är besatta av hållbarhet försöker BAD hitta tillväxtområden på marknaden som väljs bort av de flesta, rapporterar Bloomberg.

”Vi tycker inte att socialt stigma bör vara en primär faktor när det gäller att bestämma vad som är en bra investering”, säger Tommy Mancuso, ordförande och grundare av BAD Investment Company.

BAD investerar i branscher som har blivit något avvisade i investeringsvärlden men som är allmänt accepterade i vardagen enligt Mancuso. Han anser att fonden med spel, sprit och droger ger en klarare bild av vad man investerar i än vissa fonder som sysslar med hållbarhetsfaktorer.

”Det är nästan upp till någons gottfinnande om vad som anses vara ESG och vad som inte är det. Vi försöker inte dölja något här”, säger Tommy Mancuso till Bloomberg.

Fonden handlas med tickern BAD kommer att ha en avgift på 0,75 procent.

ANNONS
ANNONS

”På något sätt kunde vi få den utan några problem, vilket jag tyckte var ganska överraskande,” säger Tommy Mancuso om tickern.

Läs även: Över hälften av alla bitcoin-investerare köpte in sig i år [Dagens PS]