Intresset för bitcoin har fortsatt att öka under 2021 trots kryptons volatilitet. Samtidigt är många av bitcoins investerare nya, över hälften kom in i år visar färsk statistsik.

ANNONS

Det är kryptobolaget Grayscale Investments som har frågat tusen personer om de äger bitcoin där en fjärdedel svarade att de har investerat i krypton och 55 procent av dem har gjort det i år, skriver Bloomberg. 

Allt fler satsar på krypto

Det bevisar det faktum att många investerare lägger pengar på en volatil investering som bitcoin – som har gått upp 70 procent i år. Även andra kryptovalutor har ökat – som ether vars värde har stigit fem gånger om.

Undersökningen klargjorde att ”det blir allt svårare för investerare att ignorera bitcoin eftersom priset fortsätter att stiga”.

Samtidigt är det många investerare som vill se en reglerad kryptobörs, uppgav hela 80 procent av de tillfrågade i USA. De tillfrågade var mellan 25 och 64 år och hade på något sätt ansvar för hushållens ekonomi där hushållens inkomst uppgick till minst motsvarande 450 000 kronor.

Föredrar kryptoappar

Enligt Grayscales undersökning förändras investerarnas vanor för hur de köper kryptovalutor. År 2020 sa mer än tre fjärdedelar att de föredrog att köpa Bitcoin via en kryptobörs, medan nära 60 procent nu säger att de föredrar handel genom en kryptoapp som eToro eller Coinbase.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Analys: Kryptoaktien med över 200 procent uppsida [Dagens PS]