Två kinesiska batteritillverkare inom elbilsindustrin  – varav den ena är världens största – får tipset av en tung fondförvaltare i Asien.

ANNONS

Edmund Harriss, chef för asiatiska investeringar och tillväxtmarknadsinvesteringar på Guinness Asset Management, tror att såväl börserna som ekonomin i stort återhämtar sig i Kina på lång sikt, skriver CNBC.

Han är förvaltare av Guinness Asian Equity Income-fond och han nämner särskilt två aktier i Kina, båda företagen verksamma inom batteritillverkning till elfordon, som han menar går en oerhört ljus framtid till mötes.

Företagen har, framgår det, nu fått kontrakt med den tyska premiumbiltillverkaren BMW om att starta anläggningar för batteriproduktion i Europa.

Det är kinesiska CATL och Eve Energy som fått förtroendet att förse BMW med batterier från 2025 för nästa generations elfordon, konstaterar CNBC.

Fondproffset i Asien: Värderingarna nere på attraktiva nivåer

Fondgurun i Asien tror överlag att Kinaföretag inom elfordonssektorn, fabriksautomation och hållbar energi kommer att överträffa sina konkurrenter globalt under de kommande fem till 20 åren.

ANNONS
ANNONS

Det som lockar i de två specifikt nämnda bolagen är att priset på aktierna, enligt fondstjärnan, kommit ner rejält.

CATL, som uppges vara världens största batteritillverkare till elbilar, har fått uppleva ett fall i aktien med 30 procent i år.

Dock har aktien under de senaste fem åren, totalt sett, ökat med mer än 650 procent.

Bolaget har även planer på en batterianläggning i USA och utöver BMW är amerikanska Ford men även elbilsjätten Tesla, USA, och tyska Volkswagen kunder.

När det gäller Eve Energy har den aktien tappat 25 procent i år men stigit med 530 procent under senaste fem åren, skriver CNBC.

Missa inte: Kina-rival körde om Tesla – nu hissas elbilsaktien [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS

Läs också: Analytiker: Tre skållheta elbilsaktier i Kina [Dagens PS]

Läs även: Elbilar säljer nu bättre än bensin och diesel [Dagens PS]

Läs mer: Kinesiska Nio lanserar bil – och batteribyten [Dagens PS]