Dagens PS

Trustlys vd Oscar Berglund avgår – ordförande tar över

Oscar Berglund
Oscar Berglund avgår som vd för Trustly. (Foto: TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 14 dec. 2021Publicerad: 14 dec. 2021

Trustlys vd Oscar Berglund avgår – och lämnar över till bolagets nuvarande styrelseordförande Johan Tjärnberg, skriver Dagens industri. Oscar Berglund stannar dock kvar på företaget som affärsutvecklingschef.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Trustly fick skjuta upp sin börsnotering i våras, som skulle ha blivit en av de största i Sverige på flera år, efter att ha fått kritik från Finansinspektionen gällande bolagets arbete med regelefterlevnad. Bolaget jobbar fortfarande mot en börsnotering, men det är oklart när den kommer att ske.

“Nya fräscha perspektiv”

Nu berättar vd:n Oscar Berglund för Dagens industri att han inte kommer bli den vd som leder Trustly vidare mot börsen.

”Det har varit en fantastisk tid både för mig och för hela Trustly. Bolaget har växt och vi har åstadkommit väldigt mycket. Nu ska Trustly ta nästa kliv och då tror jag att tiden är inne att lämna över stafettpinnen. Ibland behöver man få in nya fräscha perspektiv och ögon”, säger Oscar Berglund till Di.

Oscar Berglund stannar kvar i företaget

Han motiverar beslutet till Di med att Trustly växt och blivit ett större och mer komplext och internationellt bolag, och att han inte har någon tidigare erfarenhet från att leda ett sådant bolag. Oscar Berglund tänker dock stanna kvar på Trustly – han blir i stället affärsutvecklingschef.

Ny vd blir istället nuvarande styrelseordföranden Johan Tjärnberg, som säger att styrelsen inte haft några planer på att byta vd.

”Det här sker 100 procent på Oscars initiativ. Jag tror att alla gärna hade sett honom fortsätta. Vi är glada att han stannar i bolaget, där jag är övertygad om att han kommer skapa mycket värde. Helt ärligt hade nog inte varit lika glasklart för mig att tacka ja till vd-rollen om inte Oscar hade stannat på företaget, det var en nyckel, så han kan glömma att jag kommer släppa honom”, säger Johan Tjärnberg till Di.

ANNONS

Läs även: Trustlys hajpade börsnotering skjuts upp

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS