Shiba inu-mynt klättrar efter kampanj mot Robinhood

Uppdaterad: 28 okt. 2021Publicerad: 28 okt. 2021
Shiba inu är en kryptovaluta som rusar.
Shiba inu är en kryptovaluta som rusar.

En namnlista på Change.org kräver att mäklarappen Robinhood tar in kryptovalutan shiba inu. Det har fått myntet att rusa de senaste dagarna. 

ANNONS
ANNONS

Shiba inu är ett relativt nytt kryptomynt byggt på ethereums blockkedja. Det lanserades 2020 och har haft en skakig resa – i likhet med många andra kryptovalutor. När Elon Musk för en tid sedan förnekade att han ägde shiba inu-mynt, trots att namnet på valutan sägs vara en hyllning till hans hund, föll värdet avsevärt under en tid, enligt Bloomberg.

De som handlar med Shiba inu kallar den för “the Dogecoin killer”, och i popularitet ligger den nära Dogecoin. Nu kräver alltså ett växande antal handlare att mäklarappen Robinhood tar in myntet i sin kommande kryptotjänst. Det har fått myntet att rusa med 100 procent under en veckas tid, och bara det senaste dygnet har det gått upp med 70 procent.

Huruvida namnlistan kommer att få genomslag för önskemålen är ännu oklart. Robinhoods vd Vlad Tenev säger till Bloomberg att företaget alltid noga överväger de mynt de tar in.

“Vi känner oss tillfreds med de mynt som vi just nu har listat på vår plattform och vad gäller nya mynt vill vi känna oss lika, om inte mer, nöjda”, säger Vlad Tenev.

Läs också:

Worldcoin har scannat iris på 100 000 användare
Uppgradering gör att ether slår andra kryptovalutor

ANNONS
ANNONS