Enligt Arcane Research så ser det ljust ut för krypto 2022 om börsen fortsätter att gå upp. Samtidigt ser det ut som att ether kommer att överträffa bitcoin igen.

ANNONS

Trots den rådande pandemin och omikron-hotet så ökade bitcoin med 66 procent under 2021, samtidigt som S&P 500 gick upp med 27 procent.

Följer börsen

Enligt blockchainforskningsföretaget Arcane Research har bitcoin betett sig som en risktillgång under 2021 och det ser ut som att krypton kommer att följa börsrörelserna under 2022. Om aktiemarknaden går upp under året kommer bitcoin överstiga börsen, och om börsen faller kommer ”bitcoin sannolikt att underprestera” menar Arcane Research, uppger Business Insider.

En av anledningarna till att ether kommer att fortsätta att överträffa bitcoin 2022 är ökningen i NFT-försäljningsvolymer, där de flesta tokens fortfarande körs på ethereums blockchain.

Vidare kommer bitcoin förbli nära kopplat till VIX (Cboe Volatility Index), där toppar i VIX förra året åtföljde försäljningar av bitcoin, enligt Arcane Research.

”Rädsla på de breda finansmarknaderna påverkade bitcoins resultat direkt.”

Meme-mynten försvinner

Samtidigt såg investerare meme-mynt dyka upp under förra året, men det är inget som kommer leva kvar i år. Till exempel squid, från Netflix-serien Squid Game, som gick upp över 75 000 procent på en vecka, för att sedan snabbt försvinna igen.

ANNONS
ANNONS

Meme-mynten kommer enligt Arcane Research vara ”en historisk kvarleva från den absurda tiden som vi såg 2021.”

Läs även: Krypto – så mycket hade du haft om du köpt i början av året [Dagens PS]