Investerare i kryptovalutamarknaden får räkna med ett fortsatt dystert 2023, enligt Pay Pals ex-vd som utgår från att ”kryptovintern” håller i sig.

ANNONS

David Marcus, tidigare vd för Pay Pal och som även haft kryptoansvar på Facebook, numera Meta, skriver i ett blogginlägg som refereras av Fortune att spekulanter i kryptovalutor inte bör hoppas på en vändning i år.

Tvärtom menar han att kryptoinvesterare kommer att bli besvikna.

Tar tid att repa sig efter missbruket – fortsatt kryptovinter

”Vi kommer inte att lämna denna ’kryptovinter’ 2023, och förmodligen inte 2024 heller. Det kommer att ta ett par år för marknaden att återhämta sig från missbruk av skrupelfria spelare och för ansvarsfull reglering att komma igenom”, skriver David Marcus med hänvisning till FTX-skandalen.

Även Coinbases vd Brian Armstrong sade i samband med ett toppmöte för någon vecka sedan att branschen tyvärr lockat ”en oproportionerlig andel bedragare”, berättar Fortune.

Tiden med lättvindiga kryptoprojekt är över

David Marcus slår fast att det kommer ta tid att återupprätta förtroendet för kryptomarknaden, men att stålbadet i slutändan gynnar serösa aktörer.

ANNONS
ANNONS

”I krypto kommer år av girighet att ge plats för verkliga applikationer. Åren med att skapa en kryptovaluta ur luften och tjäna miljoner är över. Musiken har stannat av. Vi är tillbaka till vår vanliga programmering av att behöva skapa verkligt värde och lösa verkliga problem”, konstaterar David Marcus som i dag leder en startup inom betalningsinfrastruktur, Lightspark, i Los Angeles.

Läs även: Sam Bankman-Fried har fått hemarrest [Dagens PS]