Dagens PS

Peter Thiel om Warren Buffett: "Sociopatisk morfar"

Peter Thiel Warren Buffett
Peter Thiel kallar Warren Buffett "sociopatisk morfar från Omaha" för hans motstånd till kryptovalutor. (Foto: TT / montage)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 08 apr. 2022Publicerad: 08 apr. 2022

Riskkapitalisten Peter Thiel kallar Warren Buffett för en “sociopatisk morfar från Omaha” för hans motstånd till kryptovalutan bitcoin.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det var i samband med en bitcoinkonferens i Miami som Peter Thiel gick till verbalt angrepp på den mångåriga Wall Street-investeraren Warren Buffett och beskrev honom som en “sociopatisk morfar från Omaha”, rapporterar CNBC.

Bakgrunden till riskkapitalistens och miljardärens utfall mot den 91-årige börsveteranen är Buffetts uttalade agg mot kryptovalutan bitcoin.

Warren Buffet, som är från Omaha, vill stoppa kryptovalutor, konstaterar Peter Thiel som därför placerat honom i topp på en fiendelista över kryptovalutamotståndare.

Gick hårt även åt Jamie Dimon och Larry Fink

Men även JPMorgans vd Jamie Dimon och kapitalförvaltarjätten Blackrocks vd och ordförande Larry Fink hamnade i skottgluggen för Peter Thiel under bitcoinkonferensen i Florida.

Enligt CNBC illustrerade hedgefondförvaltaren Peter Thiel, som uppges ha samlat in bitcoin för hundratals miljoner dollar genom riskkapitalbolaget Founders Fund, Jamie Dimons och Larry Finks “grova kommentarer” om bitcoin med hjälp av grafik och bilder.

Jamie Dimon sprider en massa fördomar i bankvärlden i New York city, enligt Thiel där begreppet gerontokrati, som enkelt kan liknas vid gubbsamhälle, förekom i bildpresentation av kritiken mot Jamie Dimon och Larry Fink.

Thiel påminde även om att Buffett tidigare jämfört bitcoin med “råttgift” och att han uttalat att han aldrig kommer att äga några bitcoins.

ANNONS

Men enligt CNBC investerade Buffetts konglomerat Berkshire Hathaway tidigare i år 1 miljard dollar i brasilianska Nubank, som är en mycket uppskattad online-bank bland kryptoinvesterare.

ANNONS

Senaste nytt

Thiel: De står i vägen för bitcoin

Thiel anser att nämnda dollarmiljardärer med flera står i vägen för bitcoins möjligheter att öka med 10 eller 100 gånger i värde.

Varken Berkshire Hathaway eller JPMorgan har kommenterat Thiels utspel.

En talesperson på Blackrock hänvisar i en kommentar till CNBC vad Larry Fink skrev i ett brev till aktieägarna förra månaden.

Fink skrev då att “ett globalt digitalt betalningssystem, genomtänkt utformat, kan förbättra avvecklingen av internationella transaktioner samtidigt som risken för penningtvätt och korruption minskar”.

Läs även: HP rusar i USA på Warren Buffett-räd

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS