Kryptobörsen FTX uppgång och fall fortsätter att ruska om kryptomarknaden. Däribland bitcoin som under måndagen uppnådde en ny lägstanivå.

ANNONS

Problemen hopar sig just nu för kryptomarknaden, som sedan den 6 november i år förlorat mer än än 260 miljarder dollar i värde. En ansenlig förlust som kan härledas till kryptobörsen FTX och spiller över på både bitcoin och ether.

Enligt färsk data från CoinDesk sjönk värdet på bitcoin under måndagen med 3,6 procent och kunde handlas runt 15 990,89 dollar. Ether föll i sin tur med 7 procent till 1 120,61 dollar, rapporterar CNBC.

FTX i konkurs

Det var när Binance vd Changpeng Zhao nyligen valde att slopa FTT-tokens på sin kryptobörs som kollapsen på FTX var ett faktum.

FTX har sedan dess ansökt om konkurs och har skulder på omkring 3 miljarder dollar, motsvarande 32 miljarder kronor. En stökig historia, som enligt konkursansökan kan härledas till både okunskap och bolagets grundare Sam Bankman-Fried, vilket Dagens PS tidigare kunnat rapportera om.

Exakt hur FTX kommer att hantera dessa problem och driva bolaget framåt är just nu avhängt på hur börsen i stort beter sig.

Särskilt som summan av årets  kryptomisslyckanden fortsatt skapar ringar på vattnet, skriver CNBC. 

ANNONS
ANNONS

Intresserad av mer kryptonyheter? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs även: Sam Bankman-Fried tog själv 3,2 miljarder [Dagens PS]