Kryptoraset fortsätter – bitcoin under 34 000 dollar

Uppdaterad: 24 jan. 2022Publicerad: 24 jan. 2022
Kryptoraset
Kryptovalutorna faller i värde – inte minst bitcoin som tappat nästan 50 procent sen toppen i november 2021. (Foto: TT)

Många kryptovalutor har haft en tuff start i det nya året och har nått nya bottnar början av 2022. Kryptoraset fortsätter alltså och sen det stora rekordet i november så har bitcoin tappat runt hälften av värdet och kryptovalutan ligger idag under 34 000 dollar. 

ANNONS
ANNONS

Vill du också läsa det senaste inom krypto? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst!

Utförsäljningen inom krypto har fortsatt och värdet på bitcoin har rasat till den lägsta nivån på sex månader, samtidigt som andra kryptovalutor har störtat ännu djupare. Bitcoin har de senaste 24 timmarna tappat ytterligare 6 procent och gått under 34 000 dollar. Ether föll nästan 8 procent och landar på 2 201 dollar, det lägsta värdet sen juli.

Röd kryptomarknad

Kryptovalutorna har hamnat under ett enormt säljtryck den senaste tiden då investerare vill undvika den typen av riskfyllda placeringar och letar säkrare investeringar. Det har i sin tur lett fram till att värdet på bitcoin fallit över 50 procent sen all-time high i november.

Så gott som hela kryptomarknaden lyser röd och både Solanas SOL och Cardanos ADA har tappat 19 procent och 13 procent.

Även kryptorelaterade bolag har drabbats av kryptoraset. Bloomberg lyfter i sin artikel på ämnet fram Microstrategy Inc som tappat 12 procent medan bolag som bryter krypto, till exempel Marathon Digital Holdings Inc och Riot Blockchain Inc tappar ungefär lika mycket.

Tror att kryptoraset fortsätter

Bloomberg lyfter fram flera källor som uttalar sig om det pågående tappet inom krypto. Chris Weston, forskningschef på Pepperstone Financial Pty Ltd., säger att sektorn är “extremt översåld” och Peter Berezin, global chefsstrateg på BCA Research Inc., säger att bitcoin är kraftigt övervärderad.

Peter Berezin menar att en rimlig värdering av bitcoin egentligen ligger på 5 000 dollar men att vi lär få se ett antal återhämtningar och uppgångar i kursen innan den når dit.

Läs mer: Crypto Losses Deepen With Bitcoin Tumbling Below $34000

Läs även: Fed utesluter inte en digital valuta

Läs även: Rysslands centralbank vill förbjuda kryptovalutor

ANNONS
ANNONS