Jack Dorsey byter namn på sitt bitcoinföretag

Uppdaterad: 02 dec. 2021Publicerad: 02 dec. 2021
Jack Dorsey namn
I stället för Square byter Twitters nyligen avhoppade vd Jack Dorsey (bilden) namn på Silicon Valley-företaget till Block. (Foto: TT)

I stället för Square byter Twitters nyligen avhoppade vd Jack Dorsey namn på Silicon Valley-företaget till Block.

ANNONS
ANNONS

På onsdagen meddelade Square – som Jack Dorsey också är vd för och har varit med och grundat, precis som med Twitter – att bolaget bytt namn till Block och att namnändringen träder i kraft senare under december.

Företaget behåller dock SQ som kortnamn, berättar Wall Street Journal.

Enligt Square stämmer det nya namnet Block bättre överens med företagets affärsidé när det gäller betaltjänster, samtidigt som det rimmar bättre med Jack Dorseys stora intresse för kryptovalutor och blockkedjetekniken.

För Dorsey är bitcoin  livsviktigt

Jack Dorsey är en av de största finansprofilerna bakom bitcoin och han har till och med sagt att ha inte kan se något mer angeläget att arbeta med under sin “livstid”.

Enligt WSJ har Square, blivande Block, cirka 220 miljoner dollar i kassan och via företagets app köper och säljer användarna bitcoin.

Företaget startade i slutet av sommaren en enhet med målet att bygga upp en blockkedjebaserad börs.

Jack Dorsey, som var en av Twitters fyra grundare 2006, grundade Square 2009 och i dagsläget har Square, som alltså snart blir Block, ett börsvärde på 92 miljarder dollar, långt mycket mer än Twitters börsvärde på 35 miljarder dollar, konstaterar WSJ och berättar att Squares senast redovisade årsresultat och försäljning med råge överträffar Twitters siffror.

Läs även: Twitters vd Jack Dorsey avgår: “Redo att gå vidare”

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.