Affärsmannen, investeraren och miljardären Warren Buffett har inte mycket till övers för bitcoin, de producerar ingenting, menar han.

ANNONS

Det är inte troligt att den legendariska investeraren Warren Buffett någonsin kommer investera i bitcoin. Vid Berkshire Hathaways aktieägarmöte på lördagen fick han frågan om han har ändrat sin välkänt negativa inställning till krypto och i sitt svar var han tydlig, det skriver CNBC.

Han inledde sitt svar med att säga att om alla deltagare vid mötet ägde all USA:s jordbruksmark eller alla USA:s lägenheter och erbjöd honom en enprocentig andel för 25 miljarder dollar, drygt 246 miljarder kronor, skulle han skriva under en check direkt.

Inte ens för 25 dollar

Men med bitcoin, och dess marknadsvärde på över 700 miljarder dollar, cirka 6 895,8 miljarder kronor, skulle han inte göra samma sak. Han beskrev sin syn på jordbruksland och fastigheter jämfört med bitcoin som skillnaden mellan produktiva tillgångar och något som är beroende av att nästa köpare betalar mer än du gjorde.

”Om du … ägde alla bitcoin i världen och du erbjöd mig dem för 25 dollar, skulle jag inte ta dem,” sade Warren Buffett, skriver CNBC.

”För vad skulle jag göra med dem? Jag måste sälja tillbaka dem till dig på ett eller annat sätt. De kommer inte att göra någonting”, fortsatte han.

Kommer få ett dåligt slut

Warren Buffett har länge varit emot kryptovalutor och han tillskrev tjusningen med bitcoin en typ av magi som lockar investerare och sade att han inte vet om de kommer gå upp eller ned men att han är säker på att de inte flerdubblas eller producerar någonting.

År 2018 sade Warren Buffett till CNBC att kryptovalutor kommer få ett dåligt slut och att Berkshire Hathaway aldrig kommer att investera i dem. Han sade då även att han får tillräckligt med problem med sådant han känner till och menade att han inte tänker investera i någonting som han inte kan någonting om.

ANNONS
ANNONS

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Buffett och Munger höll hov om inflation och bitcoin [Dagens PS]