Bitcoin har hittills denna vecka ökat med mer än 13 procent och är på väg mot sin bästa vecka sedan oktober förra året.

ANNONS

Vid klockan 10:33 i London på fredagen hade priset på bitcoin ökat mer än 13 procent under veckan. En kort stund handlades den till över 22 000 dollar, cirka 231 130 kronor, det rapporterar Bloomberg.

Andra kryptovalutor, som Ether, Avalanche och Solana har också ökat de senaste dagarna, något som har ökat marknadsvärdet för kryptovalutor med nästan en biljon dollar, cirka 10,5 biljoner kronor, detta enligt data från Coingecko.

Värdet på bitcoin är dock fortfarande mer än 50 procent lägre i år, kryptovalutan har tagit skada av penningpolitisk åtstramning.

Inte förvånande att krypto ökat

Ben McMillan, investeringschef på IDX Digital Assets säger att riskmarknaderna är uppe rent allmänt och att det därför inte är förvånande att krypto handlas högre.

”Efter en kaskad av dåliga nyheter och stora likvideringar sitter många kryptoinvesterare fortfarande på åskådarplats och väntar på att någonting nytt ska hända”, säger han till Bloomberg.

Ny rädsla hos investerare

Flera ekonomiska risker är fortfarande ett problem på kryptomarknaden. Nyheten att kunder till konkursmäklaren Voyager Digital Ltd. troligtvis inte kommer få tillbaka alla sina pengar har skapat en ny rädsla hos investerare som vanligtvis kunnat tåla stora nedgångar på marknaden.

”Många av de institutionella innehavarna av Bitcoin kan vara särskilt känsliga för det allmänna sättet som ekonomin rör sig”, säger Jared Madfes, partner på Tribe Capital till Bloomberg.

ANNONS
ANNONS

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Kryptokraschen är bara början på en ny internetrevolution [Dagens PS]