I söndags startade handeln i kryptovalutan Flokinomics, som är döpt efter Elon Musks hund Floki. Det har blivit rejäl succé – kryptovalutan är upp 2400 procent. 

ANNONS

En flokinomics kostar nu 0,00002488 dollar – vilket inte låter särskilt mycket förstås. Men NY Post rapporterar att det varit en uppgång på 2400 procent på ett dygn.

Elon Musks hund Floki är av rasen Shiba Inu, samma typ av hund som som är en maskot för ”meme”-kryptovalutan Dogecoin, som Elon Musk hyllade på twitter i våras.

Tesla-vd:n har inte uttalat sig offentligt om flokinomics, men det hindrar inte skaparna och fans att försöka få honom att göra det – vilket med stor sannolikhet skulle få kryptovalutan att rusa rejält. Han la dock upp en ny bild på sin hund på twitter.

Det finns även en kryptovaluta som heter Shiba Inu som är upp 367 procent den senaste veckan, vilket gör den till den 12:e största kryptovalutan, skriver Bloomberg som härleder uppgången till just Elon Musks twitterinlägg om sin hund. Även de största kryptovalutorna som bitcoin och ether är upp rejält den senaste veckan.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Elon Musk: Ethereum-grundaren är ”rädd för doge” [Dagens PS]

Läs även: Investerare behåller bitcoin – kryptovalutan här för att stanna [Dagens PS]