Nu får crypto.com rejäl fart – kryptobolaget sponsrar Aston Martin i F1.

ANNONS

Aston Martin gör 2021 comeback i Formel 1-cirkusen efter mer än 60 års frånvaro. Det engelska sportbilsföretagets satsning i F1 går under namnet ”Aston Martin Cognizant F1 Team”, och siktar på tävlingsdebut i Bahrain när Formel 1-VM drar igång i slutet av mars.

Motorkonstruktör för Aston Martins satsning är Mercedes, och man har kontrakterat den tyske fyrfaldige F1-mästaren Sebastian Vettel som förare, tillsammans med den unge kanadensaren Lance Stroll.

10 miljoner användare

F1-satsningen får också draghjälp av kryptovaluta-boomen. Kryptovalutaplattformen crypto.com har skrivit på ett flerårigt sponsoravtal med F1-stallet.

Crypto.com:s medgrundare och vd Kris Marszalek säger att de blir ”första kryptovalutaplattformen att sponsra ett F1-stall”, skriver Fintech Futures.

Bolaget säger sig ha 10 miljoner användare världen över.

Lawrence Stroll, pappa till F1-föraren Lance Stroll och kanadensisk multimiljardär köpte in sig i Aston Martin i början av förra året för 182 miljarder brittiska pund, motsvarande 2,1 miljarder svenska kronor. Han leder också Aston Martins F1-satsning.

”Jag är väldigt imponerad av visionen hos crypto.coms ledning och den fantastiska tillväxt deras plattform har”, säger Lawrence Stroll till Fintech Futures.

I samband med nyheten om att kryptobolaget sponsrar Aston Martin i F1 säger båda bolagen säger att de ”ska samarbeta för att ge exklusiva upplevelser och möjligheter för handlare och F1-fans”.

Vill se Aston Martin i krypto-fronten

Jefferson Slack, marknadsföringschef på F1-stallet, vill att Aston Martin ska ”vara i fronten av kryptovalutaboomen och blockchain-teknologin”.

ANNONS
ANNONS

Aston Martin presenterade under onsdagen sin F1-bil, vars färg kommer att vara brittisk racing-grön. Bilen är baserad på världsmästaren Mercedes fjolårsvariant, som då kördes av vinnaren Lewis Hamilton. 

Långsiktigt siktar Aston Martin på att konkurrera om VM-titeln. Lawrence Stroll har satsat stora pengar i en ny fabrik vid Silverstone i Storbritannien, som ska stå klar under 2022.

Läs mer: Aston Martin gör comeback i Sverige med ny super-SUV – Dagens PS