Dagens PS

Klarna köper mjukvarubolag i USA

Så försvarar Siemiatkowski sitt Klarna-ägande
Sebastian Siemiatkowski, Klarnas vd och medgrundare, försvarar sin röstandel genom ett uppfinningsrikt upplägg. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 02 juni 2021Publicerad: 02 juni 2021

Klarna köper mjukvarubolag i USA. Det är Toplooks i San Francisco som den svenska betalsuccén nu förvärvar.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Di Digital berättar att Klarna köper mjukvarubolag i USA och att Toplooks, som det handlar om, hjälper e-handelsbutiker att bli bättre på sin marknadsföring.

Klarna har under flera år köpt upp olika bolag och strävar efter att bli mer brett. Klarnas mål är att gå från att vara ett renodlat betal- och fakturabolag till en mer allomfattande shoppingapp, skriver Di Digital.

Toplooks grundare blir chef på Klarna

Toplooks, som Klarna nu förvärvar, har sin bas i San Francisco och grundades så sent som 2019 av Glenn Fischback, som nu i samband med affären uppges ha blivit global kommersiell chef för Klarna.

Med Toplooks ska företag få hjälp att skräddarsy sina annonser, bland annat på sociala medier och det ska ske med artificiell intelligens.

“Nu introducerar vi förbättrade marknadsföringstjänster som ska hjälpa handlare att sätta upp effektiva och handlingskraftiga program för att få bättre kontakt med konsumenter i alla kanaler”, säger Sebastian Siemiatkowski, Klarnas vd och medgrundare, i en kommentar som återges av Di Digital.

Vad Klarna betalat för Toplooks är hemligt.

Läs även: ASAP Rocky investerar i Klarna – och är ny vd i dag (läs i går, red.anm) »

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS