Dagens PS

Hackare stal 3,6 miljarder från kryptobolag – bara i december

Kryptobolag
Hackare riktar in sig på kryptobolag och kommer undan med miljarder. (Foto: TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 14 dec. 2021Publicerad: 14 dec. 2021

Hackare kom undan med motsvarande 1,2 miljarder från VulcanForge under gårdagen – i den tredje stora hackerattacken mot kryptobolag bara i december. Totalt har de kommit över motsvarande 3,6 miljarder kronor. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Blockkedje-spelbolaget VulcanForge blev det tredje kryptobolaget som fick påhälsning av hackare under den här månaden. Enligt bolaget stal hackarna kryptovaluta för 135 miljoner dollar, motsvarande drygt 1,2 miljarder svenska kronor, rapporterar Vice.

Hackarna kom åt 148 stycken privata nycklar – vilket i blockkedjevärlden innebär “game over”, skriver Vice. Hackarna kunde plocka ut 4,5 miljoner PYR, vilket är VulcanForges kryptovaluta som används i deras ekosystem och i spel som MMORPG-spelet VulcanVerse och kortspelet Berserk. Båda titlarna, som i stort sett alla blockchain-spel, verkar främst utformade som fordon för att köpa och sälja föremål i spelet kopplade till NFT:er med PYR, enligt Vice.

Fler kryptobolag attackerade

Det är den tredje stora stölden av kryptovalutor bara i december. Den 2 december hackades BadgerDAO, en decentraliserad finans-plattform i blockkedjan, som blev av med motsvarande 119 miljoner dollar. Bolaget kunde inte göra annat än att be hackaren att snällt lämna tillbaka pengarna.

“Du har tagit pengar som inte tillhör dig, men vi är villiga att arbeta med dig och kompensera dig för att du identifierat denna sårbarhet i systemen”, skrev BadgerDAO på twitter.

“Inga ord kan göra mycket just nu”

Fyra dagar senare hackades nästa kryptobolag – kryptovaluta-marknaden Bitmart, som förlorade motsvarande 150 miljoner dollar. Och nu var det alltså VulcanForge tur.

“Medan vi kommer att ersätta den PYR som tagits, är vårt första steg att förstå vad som har hänt. Inga ord kan göra mycket just nu, det vet vi. Vi håller oss uppdaterade”, skriver VulcanForge på twitter.

ANNONS

Läs även: Robinhood hackat: kom över 7 miljoner kunders uppgifter

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS