Sparappen Dreams har gått ihop med Singaporianska mjukvarubolaget Silverlake Symmetri för att expandera sin verksamhet. ”Genom detta samarbete blir Silverlake vår exklusiva distributionspartner i Asien, Afrika och Mellanöstern”, säger vd:n Henrik Rosvall.

Dreams är en Stockholmsbaserad app som med ett enkelt gränssnitt framför allt riktar in sig på sparande hos unga.

När de nu integrerar sin app med Singaporianska bolaget Silverlake Symmetri, som utarbetar mjukvarulösningar till banker och andra sektorer, siktar de på nya delar av världen.

Till sajten Silicon Canals säger Dreams vd Henrik Rosvall:

”Genom detta samarbete blir Silverlake Dreams exklusiva distributionspartner i Asien, Afrika och Mellanöstern. Det kommer att vara ett integrerat erbjudande där Dreams plattform byggs in i Silverlakes system och görs tillgänglig för kunder i dessa områden”.

Dreams är just nu etablerade på den Nordiska marknaden och kommer härnäst att lansera i Tyskland. Bolaget siktar även på att etablera sig i Storbritannien nästa år. De har för närvarande över 450.000 användare, enligt Silicon Canals.

Henrik Rosvall säger sig se förändrade sparbeteenden hos dem som använder appen under nuvarande coronakrisen:

ANNONS
ANNONS

”Användare åsidosätter just nu mer pengar för att betala av lån och vad jag kallar våra ’finansiell uthållighet’-katgorier i appen, som sparande, inklusive buffert, sparpengar för barn och pension. Även ’hem’, vilket inkluderar utgifter för hemmet”.

Läs mer: Spar-appen för små och stora drömmar [Dagens PS]